(KDV Dahil) :
Ürünü favorilere ekleyebilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Anzer Balı: Doğanın Şifası ve Lezzetin Zirvesi
Anzer Yaylası'nın serin ve bereketli doğasıyla beslenen arılarımızın özenle topladığı nektarın enfes bir ürünü olan Anzer Balı, doğanın bize sunduğu eşsiz bir nimettir. Bu özel bal, yüksek polen içeriğiyle bilinen Anzer yaylasının çiçeklerinden elde edilir ve kendine özgü lezzetiyle tanınır.
Sağlık ve Şifa Dolu Bir Damak Ziyafeti
Anzer Balı, içeriğindeki zengin antioksidanlarla sağlığınıza katkı sağlarken, muhteşem lezzetiyle damaklarınızı şenlendirir. Doğal bir enerji kaynağı olan bu eşsiz bal, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.
Anzer Balı Satın Alın ve Doğanın Şifasını Keşfedin
Şimdi Anzer Balı'nın benzersiz tadını ve sağlık dolu faydalarını keşfetmek için hemen sipariş verin. Sağlıklı yaşamınıza doğal bir dokunuş yapın ve Anzer Yaylası'nın bereketli doğasının nimetlerinden yararlanın.
Siz de sağlık dolu bir yaşam için Anzer Balı'nı deneyin ve doğanın şifasını sofranıza taşıyın.
Şehri Anzer Balı Nasıl Üretilir?
Anzer balının üretiminde kullanılan yöntemler son derece geliştirilmiştir. Anzer balının üretimi yapılırken yöntemler ve teknikler üzerinde iyileştirmeler yapılsa da geleneksel yöntemler kullanılmaya devam edenler de var. Bal üretiminde, iklim değişikliği ve suyun daha verimli kullanılması gibi önemli konular da gündeme alınmaktadır. Anzer balının üretiminin yapıldığı dönemlere ve hazırlık aşamasına dikkat edilmektedir. Anzer balı özel kovanlar ile elde edilmektedir.
Anzer Balı Ne Zaman Üretilir?
Anzer balının üretildiği tarih çoğunlukla mayıs ayı itibari ile başlar ve eylül ayına kadar devam eder. Mayıs ve haziran ayları arasında ortalama 20 günlük bir süre içerisinde kovanlar yerleştirilir. Kovanlardan bal üretimine geçiş aşaması ise haziran ile ağustos ayları arasında olmaktadır. Çoğunlukla bu tarihlere göre hareket edilen Anzer balı üretimi ağustosun üçüncü haftasına kadar devam edebilmektedir. Havaların soğuması ile Anzer balı üretimine ara verilmesi mümkündür.
Anzer Balı Üretim Aşamaları Nelerdir?
Anzer balı üretiminin yapılması birbirinden farklı aşamalardan oluşmaktadır. Anzer balının üretim aşamaları çoğunlukla şu şekildedir:
· Kovanların yerleştirilmesi
· Toplama (hasat) dönemine girilmesi
· Paketleme
Anzer balının tüketiciye kadar geçtiği 3 ana başlıktır. Bu başlıkların her birinin altında üreticiye bağlı olarak gelişen farklı faaliyetler de yer alabilmektedir.
Anzer Balının Tüketimi Nasıl Olmalı?
Anzer balının tüketiminde doza dikkat edilmesi önem taşımaktadır. Anzer balının tüketimi için önerilen miktarlar çoğunlukla yaş gruplarına göre ayrılır. Anzer balının tüketimi bebekler için günde iki çay kaşığı olabilmektedir. Yetişkinler için günde 2 yemek kaşığı tüketimi yapılabilmektedir. Gençler ve ergenlik döneminde olan kişiler ise günde 2 tatlı kaşığı tüketebilirler. Anzer balının tüketimi kişinin sağlık durumu ve hassasiyetleri göre de değişebilmektedir. Fazla tüketimi yapıldığı takdirde yan etkileri ve olası riskleri ile karşılaşılma ihtimali yükselmektedir.